Συνεργασία της Προνοσοκομειακής Φροντίδας με τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Στρατού

Συνεργασία της Προνοσοκομειακής Φροντίδας με τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Στρατού για την ανάπτυξη κέντρου και διενέργεια προγραμμάτων εκπαίδευσης TCCC και PHTLS

Το μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο «Προνοσοκομειακή Φροντίδα» ως επίσημος επιστημονικός συνεργάτης της ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα (National Coordinating Organization – NCO), αναγγέλλει με χαρά την έναρξη συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά με την Διεύθυνση Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς, για τη διάδοση πιστοποιημένων προγραμμάτων εκπαίδευσης για το προσωπικό του. Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, επικαιροποιημένα σύμφωνα με τις εγκυρότερες επιστημονικές οδηγίες παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα την 30/08/2019 υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Προνοσοκομειακή Φροντίδα και της Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού – ΣΕΥ, με σκοπό τη διενέργεια πιστοποιημένων σεμιναρίων της ΝΑΕΜΤ,  TCCC – Tactical Combat Casualty Care & PHTLS – Prehospital Trauma Life Support. Το μνημόνιο συνεργασίας οριοθετεί την παράλληλη δημιουργία αντίστοιχων Κέντρων Εκπαίδευσης που θα λειτουργούν υπό την αιγίδα της ΔΥΓ – Διεύθυνσης Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς και την επιστημονική ευθύνη της Προνοσκομειακής Φροντίδας.

Η Προνοσοκομειακή Φροντίδα επικεντρώνεται στη διάδοση των υψηλού επιπέδων εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΝΑΕΜΤ στο προσωπικό των Υπηρεσιών που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Το TCCC αποτελεί αυτή τη στιγμή το παγκόσμια αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αντιμετώπιση του τραυματία σε περιβάλλον μάχης, ενώ το PHTLS αποτελεί τον χρυσό κανόνα της προνοσοκομειακής αντιμετώπισης του τραυματία σε πολιτικό περιβάλλον. Η πιστοποίηση της ΝΑΕΜΤ για τα δύο παραπάνω προγράμματα αποτελεί την εγγύηση του υψηλού επιπέδου ελεγχόμενης ποιότητας τους.

Το μνημόνιο υπογράφηκε από τον Διοικητή της ΣΕΥ Ταξχο Θωμά Τσιλαλή και τον Πρόεδρο του ΔΣ της Προνοσοκομειακής Φροντίδας Μανώλη Πλεξουσάκη. Παρών στην υπογραφή ήταν και ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΥΓ Υπτγος Παναγιώτης Τάκος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε για την εξειδίκευση των λεπτομερειών της συνεργασίας, την Προνοσοκομειακή Φροντίδα εκπροσώπησαν ο Παναγιώτης Κουκόπουλος (NAEMT Education Coordinator) και ο Γιώργος Σωτηρόπουλος (TCCC National Coordinator).

error: Right Click is Disabled!! All content are copyright protected!