Εκπαίδευση Πυροσβεστών, που θα στελεχώσουν την Εναέρια Έρευνα και Διάσωση στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των στελεχών των Πυροσβεστικού Σώματος στην Εναέρια Έρευνα και Διάσωση, ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου 2023, το πρόγραμμα εκπαίδευσης των τριάντα (30) Πυροσβεστών που υπηρετούν στις ΕΜΑΚ, στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα.

Η εκπαιδευτική διαδικασία για τη διάσωση ατόμων, που η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα απειλείται ή εκτίθεται σε κίνδυνο εντός της ελληνικής επικράτειας, σε χερσαίο χώρο, ξεκίνησε στις 26 Απριλίου.

Στις 28 Απριλίου ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης στη «Βασική Υποστήριξη της Ζωής και στην Προνοσοκομειακή Διαχείριση Πολυτραυματία» σύμφωνα με το πιστοποιημένο πρόγραμμα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Στις 30 Απριλίου ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Προνοσοκομειακής Διαχείρισης του Πολυτραυματία (Pre Hospital Trauma Life Support-PHTLS) και σήμερα, Τρίτη 2 Μαΐου 2023, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στη «Βασική Υποστήριξη Ζωής – Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (Basic Life Support-BLS & AED), και στις Πρώτες Βοήθειες.

Το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος – «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στη Νέα Μάκρη Αττικής .

Η ανωτέρω εκπαίδευση αποτελεί μέρος της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΕΕΔ).

Διαβάστε το άρθρο στο αρχικό link: https://www.fireservice.gr/el_GR/-/ekpaideuse-pyrosbeston-pou-tha-stelechosoun-ten-enaeria-ereuna-kai-diasose-sten-epeigousa-pronosokomeiake-phrontida

error: Right Click is Disabled!! All content are copyright protected!